четвер, 14 березня 2019 р.

Про проведення Шевченківських днів у Жаданівській школі


Протягом тижня 04.03.-07.03.2019 року у Жаданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувалися заходи, присвячені 205-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – Великого Кобзаря України.
         Класні керівники та класоводи підготували учням інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко».
         
У ці дні учні та вчителі мали змогу ознайомитися з виставкою майстрів с.Жадани Мельника Р.І. та Любенко Л.В., з їхніми виробами, присвяченими життю і творчості Великого Кобзаря.

         Лариса Володимирівна, під час зустрічі з учнями, розповіла про твори Шевченка, вишиті на її рушниках.


         Серед учнів початкових класів відбувся конкурс юних художників «Чарівний пензель», дітлахи із захопленням поринули у світ творів Великого Кобзаря.


         Для учнів 6-8 класів було проведено літературну вікторину «Вінок шани Кобзареві». Школярі пригадали життя та творчість Шевченка.
         Дзвінкою струною задзвеніла у серцях та душах дітей також його поезія.
         Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали під час конкурсу декламаторів поезій Т.Шевченка «Якби ти нас, Тарасе чув!» У читанні взяли участь учні 5 – 9 класів.


         Про геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємся перед величчю генія, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного, безсмертного «Кобзаря».


Немає коментарів:

Дописати коментар